Diëtistenpraktijk Sjerty Peeters
behandeling van eet- en gewichtsproblemen
Vergoedingen 2024
In 2024 wordt dieetbehandeling tot drie uur per jaar per persoon vergoed vanuit de basisverzekering. Dieetbehandeling vanuit de basisverzekering wordt verrekend met het verplicht eigen risico van € 385,- per jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Na deze drie uur kan eventueel een beroep gedaan worden op de aanvullende verzekering. Het is per aanvullende verzekering verschillend hoeveel vergoeding hierin is opgenomen. U kunt in uw verzekeringspolis lezen of u recht heeft op extra vergoeding. Mocht de aanvullende verzekering niet of niet voldoende vergoeden, dan dient u de consulten zelf te betalen.

Daarnaast is dieetadvisering voor mensen met diabetes mellitus, hart- en vaatziekten en COPD soms opgenomen in regionale samenwerkingsverbanden (ketenzorg). Hiervoor geldt geen eigen risico. Of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u het beste overleggen met uw huisarts.

Ik heb contracten afgesloten met de meeste zorgverzekeraars, waardoor ik rechtstreeks kan declareren bij uw verzekeraar. Als de behandeluren die vergoed worden verbruikt zijn, zal ik de rekening rechtstreeks naar u sturen.


Toelichting behandeltijd
Dieetbehandeling bestaat uit een consult op het spreekuur (directe tijd).
En tijd voor het berekenen van de voeding, een dieet- of voedingsvoorschrift en regelen van medische drinkvoeding. Deze tijd wordt “individueel dieetvoorschrift” genoemd. Hier bent u niet bij aanwezig.


Tarieven
Uurprijs dieetadvisering gecontracteerd volgens afspraak zorgverzekeraar.

Wanneer in overleg met u besloten wordt dat de behandeling na de vergoedingen van de zorgverzekeraar nog niet kan worden beëindigd, kan u de behandeling voort zetten en ontvangt uzelf de nota. Hiervoor gelden voor 2024 de volgende bedragen:

Eerste consult:                                          € 78,-
Vervolgconsulten, per kwartier of een veelvoud daarvan:
  (afhankelijk hoeveel tijd er gepland wordt):           € 19,50

Opstellen individueel dieetvoorschrift, per kwartier     € 19,50
Beeldbel gesprek, per kwartier                           € 19,50
Whats app of emailcontacten, per kwartier                € 19,50Belangrijk om te weten!
Wanneer u verhinderd bent, wilt u me dan zo spoedig mogelijk bellen om de afspraak te verzetten. Bij een afspraak die minder dan 24 uur van te voren is afgezegd, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.